Валери Симеонов: Няма никакъв шанс НФСБ да се коалира с Бареков за евроизборите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Волен Сидеров и Николай Бареков обявяват нов консервативен съюз. Красимир Каракачанов е изразил готовност да се присъедини. НФСБ не е дал отговор. Има ли тенденция съм разпадане на коалицията "Обединени патриоти"?

Симеонов призна, че има центробежни процеси в коалицията и обществото не ги приема еднозначно, но разпад е твърде рано да се говори, тъй като трите партии имат относителна независимост една от друга и продължават да изпълняват обща програма. Той подчерта, че тази коалиция е свързана с участие на парламентарни избори и евентуално участие във властта.

"Имаме коалиционно споразумение, политическо споразумение и аз държа това споразумение да се спазва."

Що се отнася до предстоящите европейски избори, това е въпрос, който няма връзка с тази коалиция и всяка от партиите може да се яви на тях поотделно.

"Ние сме три отделни партии, с три отделни устава, с три различни програми, въпреки че имаме изключително много общо, но ние сме три различни партии с три различни ръководства и аз много държа на независимостта на тези партии", подчерта Симеонов.

Сидеров ще получи отговора на Симеонов за евентуално съвместно участие в предизборна коалиция до месец, след като се вземе решение на национално ниво и след като ръководствата на трите партии обсъдят кой какво разбира под съвместно явяване на избори за европарламент.

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад