Подводните течения в коалицията – разговор с Валери Симеонов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ръководният орган на коалицията ще вземе решение относно подкрепата на кабинета „Борисов“. Това каза Валери Симеонов – съпредседател на „Патриотичен фронт“, в интервю за предаването „Още от деня“ по БНТ.

Преди това, решение трябва да вземе политическият съвет на НФСБ, ръководството на ВМРО и отделно имаме консултативен съвет на 14-те партии, който ще заседава във вторник. Така че по-рано от вторник няма да чуете нашето „не“. Но най-вероятно това ще се случи, обясни Валери Симеонов.

„Аз съм откровен към вас, казвам какво е моето лично мнение – ако зависеше от мен щяхме да сме напуснали още, когато назначиха Орхан Исмаилов. Но аз не съм лидер на еднолична партия, за да налагам своето решение. И в крайна сметка каквото реши колективният орган – това ще бъде решението, уточни Валери Симеонов.

"Има ли връзка между Корман Якубов Исмаилов и лицето Неждет Мензир - бивш директор на службите за сигурност в Истанбул, бивш министър на транспорта, човек на службите? С този човек през 2005 Корман Исмаилов е имал фирмени отношения", заяви Симеонов.

"Нашите служби да дадат обяснение", призова Симеонов. Той обърна внимание, че Мензир, който вече е покойник, е компрометирана личност, тъй като е бил уволняван за злоупотреби.

Валери Симеонов продължи тезата си за връзки на НПСД с турските спецслужби, като добави: "Ръководител на дипломната работа на Корман Исмаилов в град Коня е бил Ахмед Давутоглу - известният ислямист."

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад