На кого помага Българската Коледа?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Болницата е построена в Трявна неслучайно, тъй като чистият въздух и специфичния климат благоприятстват лечението на белодробни заболявания.

Д-р Георги Илиев, управител ДСБПЛРББ "Царица Йоанна": В България има 28 области, при нас идват от 26.

Благодарение на кампанията „Българската Коледа“ в болницата има последно поколение клинично–химичен анализатор, който помага за по-бързото и точно поставяне на диагнози на децата.

Д-р Янета Янева, лабораторен лекар: Много се радвам, че вече можем на съвременно ниво да правим диагностика с клинично-лабораторни тестове на малките пациенти.
Д-р Георги Илиев: Специално този уред на нас ни е много необходим, защото с такава терапия преминават над 1500 човека годишно.

Нов апарат за магнитотерапия има в Отделението по Физикална и рехабилитационна медицина, което е наложително при лечението на белодробни заболявания.

Д-р Галина Дончева, началник Отделение по Физикална и рехабилитационна медицина: Този апарат и магнитотерапията е удобно за лечение на деца, защото лечение не се усеща, те го понасят лесно, може да се прилага в острия стадий, през дрехи, превръзки, дори и гипсове.

Лекарите се надяват, че и тази година хиляди българи ще отворят сърцата си на Коледа, за да има повече здрави и щастливи български деца.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад