Илияна Йотова: Имаме остър дефицит на държава и държавност

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Една от най-активните дейности на Илияна Йотова е работата й с българите в чужбина. Тя каза, че много неща е свършила, но и много още остава, тъй като "няма национална политика за нашите сънародници".

Илияна Йотова: Липсва единен координационен център и хората там очакват много повече от България. Очакват най-малкото да не са забравени, очакват веднъж завинаги да не са отделени от страната си. У тях отношението, силата и стремежът към национално единение даже са много по-силни отколкото сред нас, тези, които живеем в България.

Тя бе категорична, че на всяко едно споразумение и във всички преговори страната ни трябва да поставя условия за запазване на самобитността на нашите национални общности.

Илияна Йотова: Имаме остър дефицит на държава и държавност. Година и половина ни костваше да съберем екип, в който се представляват различни институции в България, за да създадем най-накрая и български културен институт - една мечта на поколения българи.

Относно предстоящите европейски избори вицепрезидентът каза, че в България все още не е започнала дискусията, а в останалите държава има сериозна дискусия на тази тема.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад