Разговор с Радан Кънев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Години наред посочваме „Южен поток” като сделка с огромен корупционен заряд, целяща да обслужва имперските интереси на руската страна. Тя не може да бъде изгодна нито за Русия, нито за България и българския народ, заяви в студиото на „Още от деня“ депутатът от Реформаторския блок Радан Кънев. Той посочи позицията на реформаторите – че този проект трябва да отговаря на европейското право.

„Южен поток”, ако е съобразен с европейското право и с българския национален икономически интерес, е неизгоден за Путин“, допълни Кънев.

Помолен да коментира позицията на Бойко Борисов, който иска възобновяването на проекта „Южен поток” – в противовес с позицията на ГЕРБ и Патриотичен фронт, Кънев коментира: „Трябва да държим сметка, че в позицията на Министерски съвет и в позицията на парламентарните групи ще има разлика. Министерски съвет трябва да говори изключително внимателно, за да не бъде уязвим откъм юридическа атака от руска страна. Българската страна трябва да изрази своето компетентно мнение. Правилно е министрите да говорят много пестеливо. Техните думи могат да бъдат използвани в рамките на юридическа атака. С изявлението си в Турция президентът Путин даде начало на една пропаганда и не дай Боже юридическа и икономическа атака срещу България”.

"Трябва много внимателно да се дръпнем в своя евроатлантически окоп и да внимаваме какво ни се пише. Намираме се в кризисна международна ситуация и трябва да сме много единни", призова Кънев и продължи: "Южен поток" показа колко е важно парламентарното мнозинство, само стабилно мнозинство и стабилно правителство могат да удържат българския интерес". По думите му правителствената програма е доста добра и ще подобри живота на българите, ако бъде приложена.

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад