В предаването
Всички епизоди
Токио е мегаполис, където може да се открие кулинария от цял свят. Напоследък популярност печели перуанският вкус, като ехо от миналото, когато много японци са емигрирали в Перу. Чиниите, в които се поднася комбинация от двете кухни - със соев сос и мисо например, се наричат "комида никеи" и символизират единството на двете култури в кухнята.Бруно Накандакари е управител на Перуански ресторант в Токио и използва предимствата на японските морски дарове за нови перуански блюда. Бруно разказва за корените си и за новия си живот в Япония. Междувременно световноизвестната и особено модерна перуанска "киноа" вече се отглежда и развива като индустрия с ферми в Япония.*zrExplore Japan/ JIBTV
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News
Последни епизоди
Да опознаем Япония , еп. 6 Голият фестивал "Сомин"
Да опознаем Япония , еп. 5 Перуанско-японски съюз в кухнята
Да опознаем Япония , еп. 4 Доставки в Космоса
Да опознаем Япония , еп. 3 Моят живот с Айкидо
Да опознаем Япония , еп. 2 Самопознание в познанието
Да опознаем Япония , еп. 1 Кошу - вълшебното вино
Акценти
Слаби превалявания, но силен вятър и съществено застудяване от днес
08:00, 03.11.2024