Да опознаем Япония

Епизод: 5 Перуанско-японски съюз в кухнята
Да опознаем Япония
В предаването
Всички епизоди
Токио е мегаполис, където може да се открие кулинария от цял свят. Напоследък популярност печели перуанският вкус, като ехо от миналото, когато много японци са емигрирали в Перу. Чиниите, в които се поднася комбинация от двете кухни - със соев сос и мисо например, се наричат "комида никеи" и символизират единството на двете култури в кухнята.Бруно Накандакари е управител на Перуански ресторант в Токио и използва предимствата на японските морски дарове за нови перуански блюда. Бруно разказва за корените си и за новия си живот в Япония. Междувременно световноизвестната и особено модерна перуанска "киноа" вече се отглежда и развива като индустрия с ферми в Япония.*zrExplore Japan/ JIBTV

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад