Има ли напрежение между бизнеса от държавата? Новият председател на КРИБ Кирил Домусчиев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Има опасност за сигурността в България“, заяви в студиото на „Още от деня“ Кирил Домусчиев, председател на КРИБ. Той смята, че 2015-та година няма да бъде по-добра за бизнеса и икономиката от 2014-та, но се надява поне да бъде на същото ниво. „Ние не сме една капсулована държава и не живеем в някаква наша бизнес среда. Част сме от Европа и от световната икономика”, допълни той.

На въпрос защо чуждите инвеститори отбягват България като място, на което да реализират своите бизнес проекти, той отговори: „Причините са много. Като председател на КРИБ съм имал възможност да разговарям с много български и чужди инвеститори и да си създам мнение по въпроса. Ще се опитаме, в един диалог с правителството да направим България по-привлекателно място за правене на бизнес и привличане на инвестиции. Това е най-важната ми мисия”.

„Нашият ток е най-скъп за индустрията. Става дума за големите консуматори, които създават голям процент от БВП, които създават голям процент работни места и които правят държавата икономически силна. Същата е ситуацията и с газта. Цената на газта ни е най-скъпата в Европа“, обясни той, като даде пример с Украйна, която плаща с 50 долара по-евтин газ от България.

По думите му няма политическо-икономическа предвидимост в България. „Всеки един инвеститор иска да знае каква е политиката, какви са приоритетите спрямо бизнеса в една държава в следващите 5-10 години“, поясни Домусчиев.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад