Меглена Кунева: Светът не е спокоен

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Светът не е спокоен. Затова усилията на Европейския съюз, на световната общност са много важни за нас, българите, заяви в студиото на „Още от деня“ вицепремиерът Меглена Кунева. „Помислете си какво би станало, ако България не беше член на НАТО и Европейския съюз. Много често са ме питали какво печелим от присъединяването ни към НАТО и Европейския съюз? Сигурност. Защото да можеш във всеки един момент да поискаш информация и да дадеш информация при потенциална заплаха е безценна привилегия“, каза още Кунева.

По думите ѝ ако в момента има случай на тероризъм в България ние нямаме текст в закона, по който да го осъдим. Според нея по казуса с бежанците има нужда от преразглеждане на концепцията ни за национална сигурност.

Не съм доволна от скоростта по отношение на съдебната реформа, нито по отношение на стратегията за борба с антикорупция, подчерта Меглена Кунева и добави, че на Министерство на правосъдието ще му бъде много натоварено през следващите месеци. Искаме ред в съдебната система и много силни стъпки в посока борба с корупцията, изтъкна Кунева.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад