Цветанов: На местните избори ГЕРБ ще заложи на прагматизма

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Това е част от стратегията на нашите политически опоненти да могат по този начин да консолидират здравите си ядра в ДПС – така заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира в предаването „Още от деня” словесния си сблъсък с ДПС след вота в Сърница. Нашата основна цел е да правим политика и да водим разговори с всички български граждани независимо от техния етнически произход във всички райони и региони на страната. Не се възприема като добре, че ГЕРБ през последните 8 г. навлезе трайно в смесените региони и се явява като единствената възможна алтернатива за българските граждани и българските турци, които упражняват правото си на глас, заяви Цветанов.

По думите му Сърница е жизнено важна за ДПС. „За нас всяка една община има еднаква тежест. Точно затова смятам, че не трябваше да има такъв градус на напрежение и такава емоция в тази предизборна кампания”, подчерта Цветанов. Той посочи, че на предстоящите местни избори ГЕРБ ще заложи на прагматизма, на срещи и разговори, на реално свършена работа. Ще предложим програми за нов управленски мандат, там, където ще се борим за кметски пост”, уточни Цветанов. Според него, ако всяка една от политическите формации действително има подобно поведение, това ще даде възможност за по-доброто конфигуриране и след провеждането на първия тур. Защото видяхте, че в Сърница това, което декларирахме на национално ниво за едно партниране между ГЕРБ и Реформаторския блок, реално то не се случи на място, каза Цветанов.

На въпрос преяли ли са Реформаторите с власт, Цветанов не скри, че след като има подобно тиражиране, “може би си задаваме подобни въпроси и в ГЕРБ”, но продължи:

Това, което мога категорично да заявя, е, че в момента имаме едно стабилно правителство, едно формирано парламентарно мнозинство, което дава гаранция за един пълен управленски мандат и разбира се, всяка една от политическите формации, които участват във формирането на това управленско мнозинство, ще вземе своето политическо решение, когато минат местните избори и отчете съответните резултати.

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад