В какво вярва българинът

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Разговор в студиото на "Денят започва с култура" с историка Горан Благоев, писателя Владимир Левчев и доц. Леандър Литов – ръководител катедра “Атомна физика” в СУ “Св. Климент Охридски”.

vlcsnap-2013-12-26-11h19m10s13Според историка Горан Благоев българинът мисли, че вярва в Бог, но тази вяра е все още много битова и суеверна. По думите му Църквата прави твърде малко, за да възвиси българина до истинската вяра, дадена от Евангелието.

 

vlcsnap-2013-12-26-11h16m49s53Струва ми се, че болшинството българи вярват преди всичко в себе си. Оттук произтича и един много важен проблем - когато вярваш в себе си, а не вярваш в другите, не можеш да работиш заедно с тях, коментира доц. д-р Леандър Литов, ръководител на катедра "Атомна физика" в СУ "Св. Климент Охридски". По отношение на науката, допълни той, ние, хора със съвършено различни религии, вярвания, виждания, разбирания, имаме възможността да седим заедно, да работим и да обсъждаме какво се е случило през първата секунда от съществуването на Вселената.

vlcsnap-2013-12-26-11h16m57s136Според писателя Владимир Левчев на българина му липсва повече вяра в себе си.

 

 

 

 

 

Цялото предаване можете да видите ТУК.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад