Скандалът с Волен Сидеров – коментар в „Още от деня” на Найо Тицин и Борис Попиванов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

С положителна енергия и политически сарказъм можем да борим агресивността и злобата, каза в „Още от деня” журналистът Найо Тицин, който и днес влезе в ролята на лидера на Атака с маска и усмирителна риза.

ПопивановТова, което наблюдаваме от два дни насам, е разделение, което работи изцяло в полза на Волен Сидеров и неговите цели, смята политологът Борис Попиванов. От два дни той има всички шансове да се превърне в централна фигура на българския политически живот, а всички централни фигури, освен огромното количество негативизъм и недоволство, което събират в себе си, винаги имат шанс да получат и някакви привърженици, допълни Попиванов.

Той няма полезен ход в тази ситуация, в която се намира в момента. Той може да съществува само чрез скандал, защото радикални, екстремистки партии от неговия калибър – те като цяло намират хранителна среда, когато атакуват властта. Понеже е в ситуация, в която не може да атакува властта, той атакува журналисти, дипломати. Прави постоянни скандали и понеже ние само с тях се занимаваме, го вдигаме на гребена на вълната и му даваме много по-голямо внимание, отколкото неговият случай заслужава, обясни Попиванов.

ТицинГолемият предател на българския национализъм се казва Волен Сидеров, категоричен е Найо Тицин. Този набързо скалъпен митинг в подкрепа на Волен Сидеров беше скалъпен от три автобуса симпатизанти на Атака от ромски произход. Това е първото нещо, което българските истински националисти не биха допуснали. Отдавна за истинските националисти той не е техен говорител, не е представител, допълни журналистът.

Борис Попиванов смята, че имунитетът на Волен Сидеров ще бъде взет. Това не е толкова драматично, нито е прецедент, каза Попиванов, като обясни, че не вижда основание това да промени статуквото в парламента.

Поведението на Волен Сидеров в последно време истеризира именно защото силно се притеснява от възможността неговият златен пръст да не е вече златен и да не зависи управлението от неговото настроение, коментира Найо Тицин.