Министър Николина Ангелкова: Летният сезон беше изключително успешен

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Най-силното лято за туризма с посрещнати над 5 милиона туристи от юни до септември - това е най-общо равносметката на изминалия активен туристически сезон. Очакванията са до края на годината да преминем психологическата бариера от 8 милиона туристи, посетили страната ни за цялата 2016-та. В сравнение с миналата година ръстът, който се наблюдава при туристите, е около 18%, а при приходите - малко над 15%.

Рекордните стойности в туризма, особеностите на изминалия летен сезон, както и заложеното в отрасъла за следващата година коментира ресорният министър Николина Ангелкова в студиото на "Денят започва".

Летният сезон беше изключително успешен благодарение на общите усилия на бранша, местната власт и правителството, каза тя и добави, че добрите резултати са следствие на усилията, полагани системно още от миналата година, както и от създаването на Министерство на туризма. Успяхме да рекламираме през зимата лятото, а през лятото - зимата, и така да бъдем една година напред и да бъдем предпочитана дестинация. Работата ни с големите туроператори, с асоциациите на туроператорите, с медиите, както и участието ни в различни големи форуми и инициативи също дадоха резултат, допълни Ангелкова.

"Същото нещо правим и за лято 2017 година, което се очертава да бъде също толкова успешно. Само до момента на база на разговорите и вече различни договаряния, които имаме с големите туроператори - и с Thomas Cook, TUI, DER TOURISTIK, очакваме 30 процента - над 30 процента, ръст и за следващото лято на база на резултатите, които са постигнати от това лято", заяви министърът.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад