Разговор с Радосвет Радев в „Още от деня”

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Кубрат Пулев e „Мъж на годината 2013" в класацията, организирана от „Дарик", обяви в предаването „Още от деня” изпълнителният директор на медията Радосвет Радев. В анкетата трима изявени българи спориха за отличието - Григор Димитров, патриарх Неофит и Кубрат Пулев.

Радосвет Радев обяви и имената на българите, които не попаднаха сред номинираните – Георги Господинов, Стилиян Петров, посмъртно Пламен Горанов, Сотир Цацаров, ген. Стоян Тонев, Максим Ешкенази, отец Иван от Нови Хан.

„Любопитното е, че за пета година от близо 20-годишната история на номинацията в тези листи няма политик, което категорично е характеристика на 2013-та година”, каза Радев.

Може би мъжеството, рицарството, жертвоготовността беше най-големият дефицит на политическите мъже през изтеклата 2013-та. Това, което направи Кубрат Пулев, е достойно за уважение.

Тази година е от редките, в която няма номинирана жена в класацията „Мъж на годината”, обясни Радосвет Радев. Всяко време ражда своите герои, въпросът е, че лидерството е малко по-сложна работа от конвенционалното геройство. И времето през 2014-та, което трябва да изживеем всички заедно, носи категорично предизвикателство за израстване, за проява на мъжеството, каза той.

Всяка медия се менажира по своите собствени вътрешни правила. Въпросът е, че потребителите на медийния продукт вече знаят медиите в България до колко правят флирт с истината, до колко говорят самата истина, до колко скриват истината, заяви изпълнителният директор на „Дарик".

Знам, че 2014-та година ще бъде тежка като изпитание година за българските медии, но в крайна сметка, колкото и да са сериозни подозренията за манипулативността им, основната суровина, с която работят българските медии, е информацията.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад