75 пожара са възникнали на територията на Югозападното държавно предприятие

75 пожара са възникнали на територията на Югозападното държавно предприятие
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

75 пожара са възникнали на територията на Югозападното държавно предприятие от началото на годината до сега, изгорели са стотици декари гори и храсти. Как се справят горските служители при гасенето на високопланинските пожари в студиото ще разговаряме с инж. Румен Гаврилов, експерт по пожарна безопасност в Югозападното държавно предприятие.

Огромни икономически загуби за стопаните и стотици евтаназирани животни след овладяването на заразния нодуларен дерматит през изминалата година в Благоевградска област. Успяха ли от Областната дирекция по безопасност на храните в Благоевград да овладеят напълно заразата - ще научим от д-р Атанас Григоров, началник отдел „Здравеопазване по животните”.

Приключва първият етап от археологическите разкопки, които се извършват на терен близо до санданското село Дамяница. За новите открития и как ще продължат проучванията на терена, където е разкрито праисторическо селище - ще разговаряме с Малгожата Кулова - археолог в Регионален исторически музей в Благоевград и Георги Иванов от Националния археологически институт с музей към Българската академия на науките.

Ще ви срещнем с преводача Гергана Дечева, която от години живее в Австрия. Тя ни гостува ден преди премиерата на новата й творба в България - романа „Къщата на светулките”.

Вижте репортажите по актуални и културни теми от страната:

Състоянието на 18-годишния Александър Алексиев, който в събота сутринта пострада сериозно след побой в град Бяла, продължава да е критично.

През миналата година Пловдив беше на първо място по брой загинали на пътя при катастрофи. Има ли промяна в статистиката през първите месеци на тази година - провери екип на БНТ-Пловдив.

Работници и служители от фалирала верига магазини и заведения за хранене подготвят нов протест във Варна утре.

Една от най-големите черкви „Свети Великомъченик Георги” в благоевградското село Бистрица е застрашена от срутване.

Иновативен младежки проект за модерен фестивал за съвременно изкуство представиха в Русе.

Ученици от Езиковата гимназия „Иван Вазов” в Пловдив преведоха откъси от романа „Камбаната” на Недялко Славов.

Световноизвестният ансамбъл „Пирин” спечели Първа награда за цялостно представяне и специална награда за хореография на международния фолклорен фестивал „Награда Белград” в Сърбия.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад