Папазов: В железопътния транспорт ще вложим почти 1 млрд. евро

Предаване: Панорама, 31.01.2014

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„В следващия програмен период в европейските фондове се гледа много по-внимателно на развитието на железопътния транспорт, който е по-екологичен, масов и удобен транспорт”, заяви транспортният министър Данаил Папазов в студиото на „Панорама”.

Ние не страним от тази тенденция. Напротив. В нашата Оперативна програма „Транспорт” също придаваме достатъчно голяма важност на железопътния транспорт през следващия период и условно парите за следващите седем години ще бъдат разделени 50 на 50 заедно с автомобилния транспорт, каза Данаил Папазов.

Железопътният транспорт е много важен. Той ще получи и основната част от средствата. Към този транспорт се причислява и метрото в София, което е един от големите проекти, добави още транспортният министър.

Опитваме се да развиваме железопътната инфраструктура не в противовес на автомагистралите, напротив - в добър баланс. Железопътният транспорт ще бъде от особена важност за следващия програмен период. Там ние ще вложим почти 1 млрд. евро, каза още министърът.

Във връзка с промените в наказателния кодекс министър Данаил Папазов посочи, че вече има внесени предложени мерки за промени в кодекса. „Много спекулации имаше за предвидените наказания в кодекса. Много е важно, да се опише кое е железопътната инфраструктура”, каза Папазов. Опитваме се с превантивни мерки да намалим посегателствата върху железопътната инфраструктура, добави Папазов. Относно електронното правителство, Папазов заяви, че се работи по направата му.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад