За първи път български кебапчета в Европейската комисия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

По традиция няколко дни преди 1 и 3 март, българският еврокомисар Кристалина Георгиева се погрижи българските култура, традиции и кухня да бъдат показани в сградата на Европейската комисия в Брюксел.

Тази вечер ще бъде открита изложба, ще се раздават мартеници, ще има български народни песни и танци. Но честването започна още по обяд, когато в стола на Комисията се сервираха български ястия, а за първа година сред тях бяха кебапчета и кюфтета.

Националният празник и първи март ще бъдат отбелязани в сградата на институцията за последен път в мандата на тази Европейска комисия. Довечера ще се раздават мартеници, ще има народни песни и хора. Но преди тях - специално меню, за чието съставяне и приготвяне рамо даде готвачът на Постоянното представителство на България в Брюксел.

Докато разглеждаме цените на българските ястия - например порция кюфтета или кебапета с гарнитура е около шест евро, в ресторанта пристига виновникът за българския ден в Европейската комисия Кристалина Георгиева.

Кебапчетата, които намираме днес в Европейската комисия, са правени по традиционна рецепта, казва майстор-готвачът Стефан Иванов.

Тази вечер еврокомисарят Кристалина Георгиева ще облече народна носия, за да участва в хората, с които ще се покаже единството на българския народ.

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад