Анастасова: Искахме да чуем отчет за взетите дотук мерки

Предаване: Още от деня

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Даже колегите от ГЕРБ приеха нашите поправки и включиха срок на това извънредно положение и добавихме съответния член от Конституцията, което да гарантира, че правата на българските граждани ще бъдат спазени, открои тя.

Ирена Анастасова, член на Комисията по образованието и науката, "БСП за България": Очаквахме да чуем някакъв отчет, някакъв анализ до момента - по отношение на здравните мерки, по отношение на икономическите, по отношение на социалните мерки, по отношение на финансовото състояние на държавата. За да можем да кажем: дотук последиците са такива, значи ние ще предприемем съответно мерки, съобразно тези последици. Това го нямаше.

Тя обясни, че това е била причината БСП да гласуват "въздържал се" за промените в Закона за здравето.

Ирена Анастасова, член на Комисията по образованието и науката, "БСП за България": С позицията "въздържал се" казваме от една страна - ние не сме съгласни с това, което предлагате. Има част от мерките, които са добри, например това, че се удължават някои от мерките не можем да го оспорваме. Само че ние искаме не два месеца да се удължат, а примерно до септември. Например обезщетенията, които ще се дават на хората, останали в неплатен отпуск, за да си гледат децата.

Вижте целия разговор във видеото.