Ангелов: По-правилно е целият кабинет да взима решение за извънредно положение

Предаване: Още от деня

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

По-правилно е целият кабинет на базата на 8 критерия да обявява извънредно епидемично положение, а не това да се прави от персонално здравния министър, заяви Юлиан Ангелов.

Когато един колективен орган вземе решение - в него има различни мнения, различна експертиза, преценката ще бъде по-правилна, отколкото, ако отговорността лежи на един човек. Юлиан Ангелов обясни, че искане на патриотите е и икономическият съвет към МС да стане постоянно действащ орган, като към него с право на глас, освен настоящите членове, да се включи и по един експерт от парламентарно представените партии, както и доказани експерти финансисти и икономисти да бъдат включени допълнително, тъй като това гарантира предлагането на адекватни мерки.

По отношение на туризма предложението на патриотите е всеки български гражданин, който е бил осигурен поне през последната една година, учащите и пенсионерите, държавата да помогне тези хора с определена сума пари. "Нашето предложение е това да е минимум 100 лева, като идеята е, че за едно четиричленно семейство това ще са 400 лева. Тези хора като отидат на нашето Черноморие, ще оставят там тези пари, така поне до някаква степен българският туристически бизнес ще бъде спасен", подчерта той.

Какво още каза Юлиан Ангелов - вижте във видеото.