Ангелски очи

Колкото по-дълбоко гледате, толкова повече ще видите. И няма да повярвате на очите си. Понякога една случайност изобщо не е случайност. Тайнствен непознат и перфектно ченге в романтична връзка с много "неизвестни" и конфликт със самите себе...

Гледайте по БНТ 2 на: 04.12.2022, 07:15
Ангелски очи
За продукцията

Колкото по-дълбоко гледате, толкова повече ще видите. И няма да повярвате на очите си. Понякога една случайност изобщо не е случайност.

Тайнствен непознат и перфектно ченге в романтична връзка с много "неизвестни" и конфликт със самите себе си.

История за конфликта между изолацията и общуването. Изолацията, която пречи да се отворим за другите срещу  подтиснатия дълготраен копнеж за връзка. Къде е спасението?

Романтичен трилър.

САЩ, 2001г., 102 мин.

Режисьор Луис Мандоки

В ролите: Дженифер Лопес, Джеймс Кавийзъл, Соня Брага, Терънс Хауърд и др.

Дженифър Лопес поема тежка роля в партньорство с двама актьори, изпълнявали ролята на Христос - Джеръми Систо в "ИисусДжеймс Кавийзъл в полемичния "Страстите христови" на Мел Гибсън - и успява да спечели доверието.

Режисьорът Луис Мандоки  /"Когато един мъж обича една жена/ умее деликатно и вярно да изследва скритите дълбоки  травми с последици в годините. През цялото време стъпва сигурно и този филм заслужено си печели финалната сцена в саундтрака с песента на Дейвид Грей "Sail Away With Me Honey". Холивуд успява да закове публиката.

Две номинации за: женска роля на Дженифър Лопес и режисура на Луис Мандоки от Латино-американските филмови награди АЛМА - САЩ /2002/;

Наградата за най-добра песен от филм на Тод Серни /"Добро утро, красота"/ от Американската асоциация на композиторите, авторите и издателите на филмова музика /2003/

Докато преследва запоздозрян през нощта, полицай Шарън Поуг за малко не става жертва на фатална засада, но е спасена от тайнствен непознат. Удар или късмет? Капан на съдбата? Или просто среща в точния момент на две сродни души, които нямат нищо против да продължат, да разберат повече едни за друг, да си повярват, за да се обичат. Или те са съдбовно обречени да се срещнат, за да се спасят един друг. Не един път, а два пъти.  Кои са те  - Шарън Поуг и Стив "Кеч" Ламбърт?

Шарън Поуг е перфектното ченге в Чикаго, израснала в неспокоен дом. Баща й често е прилагал насилие към майка й и въпреки че никога не е посягал на дъщеря си, травмата е налице.  Шарън е преследвана не само от семейните преживявания. Тя няма личен живот, за нея работата е всичко.Тя е твърда и безкомпромисна. Ще направи това, което трябва, независимо от цената, която после ще плати сама.  Отговорна за високо престъпния район в южната част на Чикаго, Шарън ежедневно е в опасност - арести на наркодилъри, сблъсъци с въоржени престъпници. Силният гняв, който показва при всяка среща с насилието е причина партньорът й Роби да смята, че тя е познала агресията отдавна, преди да сложи униформата. Но това е нещо, за което никога не говори. Живее, отделена от семейството си от години. Дните й са отдадени на работата, а нощите - на личното отчаяние.

Някъде наблизо в същия град един мъж води полуживот. Странна, неспокойна душа, която броди из улиците и помага на други в нужда. Ако вали, ще затвори отворения прозорец на близката кола, ако срещне обиден поглед, ще подари усмивка. Два пъти седмично доставя провизии на неподвижната Елейнора Дейвис, с която приятелски си разменят шеги, но тя никога не задава въпроси, на които той няма да отговори.  За повечето хора, той е безобиден чудак. За други е опасен и подозрителен. Никой не знае кой е той.  Но той е безразличен към реакциите, които предизвиква. Той се движи свободно в прстранството, предлагайки услугите си автоматично, без да се замисля, сякаш това е единственото, което може да прави и не очаква никава полза от това.

Всъщност Кеч е "спънат" в нещо. Той се самообвинява за трагичен инцидент и остава блокиран за миналото. От една страна е в отказ и бягство от болката, но от друга - преживяната травма го води към признаване ценността на живота и важносттта на обичта един към друг, дори към непознатите от улицата. На това се дължат и малките му жестове на помощ, любезност, благородство и симпатия. Подобно на Шарън, и Кеч няма личен живот. Той е "спуснал завесата". Държи демоните си затворени, както и тя. Любовта идва с риска да я изгубят, докато са принудени да разкрият себе си, своето настояще и минало. Те са заедно и създават връзка, но нестабилна, защото не са склонни да разкрият това, от което се страхуват.

Когато Шарън разбира, че родителите й - Джоузефин и Карл - планират голямо парти за възобновяване на брачните си клетви и тя не е поканена, кризата настъпва. По същото време разследването й за миналото на Чек води до разкрития, които той се опитва да избегне, дори и това да означава да не се видят повече. След години в борба за справяне с болката по единствения начин, който владеят, Шарън и Кеч трябва да вземат някои трудни решения и да поемат своя риск, ако искат да продължат напред и да променят живота си.

Автор: Златна Романова

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад