Антон Кутев: Гражданите се опитват да накажат елитите си чрез гласуване

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Гост в студиото на „Още от деня“ беше Антон Кутев, член на Националния съвет на БСП.

„За мен е ясно, че БСП в момента силно подкрепя Радев, което няма съмнение и също така е ясно, че ние само гласовете на БСП изобщо нямаше да бъдем на това място и в тази ситуация, в която се намираме. Така, че ние трябва да си дадем сметка, че всъщност плюсът в тази кампания идва от онези гласове, които не идват от БСП, т. е. от хората, които са подкрепили Радев, а аз наистина вярвам, че голяма част от тях всъщност се опитват да накажат статуквото, т. е. в момента гражданите се опитват да накажат елитите си чрез гласуване и именно затова смятам, че всичко това, което се случва последните три-четири дена е абсолютно безобразно и играе за нас. Аз съм сигурен, че опитите на Борисов и компания да покажат как сега държавата ще изчезне едва ли не, как всичко ще се срине в момента, в който Цачева загуби изборите. Не, няма да се срине, ще се срине единствено авторитетът на Борисов, ще се срине имиджът на Цачева“, каза Кутев.

Той не е съгласен с думите на Бойко Борисов, че ген. Румен Радев поема ангажименти, които не може да изпълни.

„Радев е човек, който достатъчно ясно е обвързал ялата си биография с НАТО. Да, той поред имаше предвид нещо съвсем друго. Това, че ролята на България в НАТО трябва да се преосмисли от една държава, която просто изпълнява това, което й кажат“, каза Кутев.

„Ние търсим подкрепа от всички български граждани и тази спекулация как видиш ли ДПС щяло да ни подкрепи най-вероятно стои в изказването на Карадайъ в нощта на изборите. Това абсолютно не отговаря на вота, който българите дадоха миналата неделя“, каза той.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад