Атанас Димитров: Трябва да се подкрепи хотелиерска и ресторантьорска индустрия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Благодаря на премиера и коалиционните партньори за проявеното разбиране. Основното беше да се подкрепи бизнесът и то не кой да е бизнес, а тотално сринатият бизнес в следствие на пандемията, каза в "Още от деня" Атанас Димитров - заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Атанас Димитров - заместник-председател на БХРА: Няма такъв бизнес, който на 100% да спре да работи, в който психологията на потреблението на населението не се знае кога ще започне да се възстановява.

По думите му това е бизнесът, който в световен мащаб се е свил с рекордните 70%. В тази индустрия никога не е имало такова безпрецедентно понижаване, подчерта той.

На въпрос за рестартиране на разговорите за Наредбата Н-18 между правителството, НАП и бранша, Димитров увери, че няма "проблеми с философията на Наредбата Н-18, защото целта ѝ е да изсветли сектора, така че всички платци на държавата да се коректни".

Атанас Димитров - заместник-председател на БХРА: Нашият бизнес е специфичен, това е особен бизнес. Изглежда много рентабилен, а всъщност не е така. Към него трябва да се подхожда много внимателно.

Тази индустрия дава около 12-13% от брутния национален продукт, продължи той.

Атанас Димитров - заместник-председател на БХРА: Самото общество трябва да разбере, че трябва да ѝ се помогне, тя е част от икономиката.

Какво още каза заместник-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация вижте във видеото!