България днес - 3 април 2014 - излъчване от Пловдив

България днес - 3 април 2014 - излъчване от Пловдив
В предаването
Всички броеве

В Пловдив седмицата започна с новина за тежка катастрофа - 2 загинали, 16 ранени e равносметката след двете верижни катастрофи на автомагистрала Тракия. След това обаче черната статистика продължи - трима младежи намериха смъртта си близо до Попово. Отговорите на въпросите: защо се стигна до инцидентите и какви са начините да бъдат избегнати, търсим заедно с госта в студиото – инспектор Ботьо Гиргинов от сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР Пловдив.

Разпределянето на средствата за стипендии за отличници е на път да изостри отношенията между елитните гимназии в Пловдив и профилираните средни училища. В какво се изразява проблемът? Разговор с Добромир Маринов - председател на училищното настоятелство на ЕГ"Пловдив", Мария Чешмеджиева- 12 клас в ЕГ“Пловдив“, Пенка Стайкова – директор на ЕГ“Пловдив“, и Камен Йорданов – дирекция „Финанси“ в МОН.

"Забранените писатели” - христоматия по литература за 12-и клас беше представена пред журналисти в БТА – София. Тя е финансирана от Европейския парламент, Фондация „Конрад Аденауер” и Центъра за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс”. Автори на книгата от 305 страници са Ангел Николов, Васил Къдринов и Валентина Маринова. Какви са включените автори в нея ще разберем от един от съставителите - Ангел Николов.

През последните години излязоха какви ли не проучвания на тема здравословен начин на живот и физическа активност. Според някои от тях правилното хранене и редовното спортуване изграждат хармоничната личност, според други обаче прекаленото физическо натоварване пречи на сърцето. В едно обаче проучванията се обединяват - заради динамичния начин на живот, стресът и много ангажименти на работа, все по-трудно отделяме време за спорт. Темата коментираме с Ласка Ненова - координатор за Европа на "Европейската седмица за физическа активност и спорт".

Емил Миразчиев – Център за съвременно изкуство „Баня старинна“, гостува в студиото на „България днес“ с покана към почитателите на съвременното изкуство. Антония Гюрковска представя своята първа изложба в Пловдив и за целта използва пространството на Баня Старинна.

Художникът Ангел Василев гостува в галерия"Дяков" с поредната си изложба - „Да докоснеш мечтите си”. Художникът, роден в Пловдив, но покорил престижни галерии и публика на три континента- САЩ, Европа и Япония, е в студиото на "България днес".

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад