България днес - 30 януари 2014 - излъчване от Пловдив

България днес - 30 януари 2014 - излъчване от Пловдив
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Темите в предаването:

Колко средства за спорт са предвидени в бюджета на община Пловдив за 2014-та година?

Бюджетът на община Пловдив за тази година е 219 милиона лева. Колко от тези средства са за спорт и какви са правилата на приетата програма за управление на спортните имоти - общинска собственост? Разговор със заместник-кмета на община Пловдив Георги Титюков.

Ски сезонът е в разгара си, но как да се предпазим от травмите от този спорт и от травмите през зимата? Травмите, получени при падане, са често срещани в зимния сезон. Как да се предпазим и какво да правим, ако се окажем безпомощни, вследствие от подобна травма? Съветите на ортопеда д-р Янаки Янакиев.

Кои са рисковите фактори за едно от най-често срещаните заболявания през последните години - остеопорозата? Според медицинската статистика, всяка трета жена и всеки четвърти мъж над 50-годишна възраст в света вече страдат от остеопороза. И прогнозите за бъдещето не са никак обнадеждаващи: с времето остеопорозата ще поразява все повече хора. Всяка втора жена и всеки трети мъж през останалата част от живота си ще имат случай на счупване заради изтъняване на костната тъкан, т.е. — остеопороза. Наричат заболяването "тихият крадец" - защо - отговорът от ендокринолога д-р Ваня Александрова.

Среща с писателя Начо Христосков, който ни представя последната си книга "Последното писмо до Бога".

Градската художествена галерия в Пловдив с изложба, посветена на 80 години от рождението на художника Йоан Левиев. За Йоан Левиев и неговото творчество разговаряме в „България днес“ с изкуствоведа Красимир Линков - директор на Градската художествена галерия в Пловдив.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад