България днес – 31 януари 2014 - излъчване от Пловдив

България днес – 31 януари 2014 - излъчване от Пловдив
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В България днес на 31 януари:

Първото телевизионно интервю на новия изпълнителен директор на фондация „Пловдив 2019“ Джема Барух. Фондацията подготвя кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година.

В рубриката Образование ще говорим за начините, по които можем да отдалечим децата от агресията и как да ги научим да поемат отговорности. Гост – директорът на СОУ “Св.Патриарх Евтимий“ – Пловдив Валентина Стоенчева-Георгиева. Ученик от училището, на което тя е директор бе уличен от Районна прокуратура за подаване на злоумишлен сигнал за бомба в пловдивско училище на 22 януари.

Инцидент, при който млад човек ударил възрастен мъж заради разпра с кучета обиколи социалните мрежи. Каква е историята ще разберем от Мария Петрова - която е дъщеря на пострадалия.

Мини ботаническа градина с редки дървета ще има в центъра на Пловдив на ул. “Кап. Райчо”. Паркът е част от строителната програма на район "Централен", за която разговаряме с кмета на района Райна Петрова.

Четирима пожарникари бяха наградени на първия етап на Националния конкурс "Пожарникар на годината" 2013 за Пловдивска област. Отличието е заради личния им принос и постиженията, качествата, които са подпомогнали издигането имиджа на тази професия. Двама от тях гостуват на „България днес“ - главен пожарникар Димитър Галчев в Първа РСПБЗН Пловдив и победителят в направление "Контролна дейност" инспектор Владимир Дамянов във Втора РСПБЗН Пловдив. Отличените в първия етап ще участват в националния кръг в София в края на февруари.

XXXIX-ят Международен фестивал –Зимни музикални вечери „Проф.Иван Спасов” се откри снощи в Пазарджик. Тази година изданието минава под знака на  80-годишнината от рождението на Иван Спасов - композитор, диригент, педагог и създател на фестивала, емблематично име за българската музика, свързан и с Пловдив. Повече за фестивала от Деляна Матакиева – главен експерт „Култура“ в община Пазарджик.

Следващото премиерно заглавие на Държавна опера Пловдив е “Тоска”. Премиерата е на 4 февруари, от 19 ч. в Градския дом на културата “Борис Христов”. Предпремиерно разговаряме с музикалния директор на опера Пловдив Диан Чобанов и диригента на спектакъла Иван Ангелов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад