Нужните продукти:
3 тиквички
2 връзки пресен лук
2 връзки копър
1 чаша ориз
50 г масло
Олио
4 яйца
Черен пипер
Сол
100 г пармезан или кашкавал за сервирането
Начин на приготвяне:
Наситнете пресния лук и дръжките от копъра и ги задушете за кратко в тенджера с малко разтопено масло.
Добавете им съвсем малко вода, за да се задушават, а не да се пържат. Задушавайте ги постепенно като доливате по малко вода около 15 минути.
Тиквичките обелете на нарежете на половина по дължина. Махнете им семките. Нарежете ги на лунички.
Хубаво измийте ориза и го сложете при лука. Долейте гореща вода, сол и черен пипер и оставете да заври. След 2-3 минути добавете и тиквичките.
Намалете котлона и варете 12 минути. Накрая сложете в готовата супа наситнената зелена част на копъра.
Изпържете яйца на очи /по едно на човек/ в смес от масло и олио. Непрекъснато взимайте от мазнината ги поливайте с лъжица. Сложете супата в чиния. Отгоре сложете 1 пържено яйце. Поръсете с черен пипер и настърган пармезан и сервирайте.