Банско: природа, традиции, модерност

Банско: природа, традиции, модерност
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В предаването ще видите:

Днес зимният ни курорт Банско се представя под мотото „Банско: природа, традиции, модерност” като туристическата перла на България в Комитета на регионите в Брюксел. За усилията на община Банско да превърне курорта в привлекателен и атрактивен през всички сезони на годината, за дебатите, свързани с концесията за ски зона БанскоЗатова ще говорим с кореспондента на БНР от Благоевград Кети Тренчева.

Какви са възможностите пред студентите да се реализират на пазара на труда чрез чуждестранна акредитация и с помощта на бизнес партньори - разговор със заместник-декана на Факултета за френско обучение по електроинженерство в Техническия университет в София проф. Кирил Ангелов.

Представяме поетичната книга “Нещо бяло се случи” на писателката Мария Маринова от Сандански. С Елена Ханджийска ще говорим за перспективите, които дава на студентите програма „Еразъм“. Подготвили сме ви още интересни теми до края на предаването. Вижте и репортажите от страната:

Община Банско, инвеститорите и местният бизнес ще загубят около 200 милиона лева в случай, че концесионният договор за ски зоната бъде прекратен. Това заяви кметът на общината Георги Икономов.

На среща с бизнеса в Пловдив бяха представени възможностите пред фирмите да кандидатстват по оперативните програми.

Ростислав Ненов от Варна проведе нестандартен протест срещу такса "лукс", която поискали да плати за операция в болница, без да бъде предварително уведомен за това.

Работата на полицаите, които издирват безследно изчезнали хора в Русенско, е възпрепятствана от отрязания им достъп до телефонните разговори и електронните кореспонденции на гражданите.

Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", управлявана от Министерството на труда и социалната политика, дава възможност на 16 хиляди българи да работят като социален асистент.

Българско дружество за защита на птиците набира доброволци за една от ежегодните си инициативи - преброяване на птиците в страната.

От месец март до края на юни Морската администрация във Варна ще извършва прегледи за освидетелстване на плавателните съдове за тази година.

Студенти от катедра „Хореография” към Факултета по изкуствата в Югозападния университет спечелиха квоти за световно първенство по танци, което ще се проведе на Нормандските острови през месец юни.

Полският институт представя в Русе световно известния художник-фотограф Томек Шикора с изложбата „Четирите годишни времена”.

Откриха фотоизложбата на Регионалния държавен архив в Пловдив „Приказка на четири колела”.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад