Време за приготвяне: 20 минути
Нужните продукти:
600 г свински черен дроб
10 яйца
черен пипер
лют пипер
чубрица
пшенично брашно
царевично брашно
1 глава лук
1 глава червен лук
3 с.л. олио
50 г масло
1 люта чушка
1 връзка магданоз
2 домата
топъл хляб за сервирането
Начин на приготвяне:
Нарежете дроба на кубчета. В хаванче смесете черен пипер, лют пипер, ронена чубрица, бяло и царевично брашно. Оваляйте дроба в тази смес. Оставете го да поседи и да поеме брашното.
Нарежете лука на едро. Люта чушка на ситно. Поръсете ги със захар и черен пипер. В тиган с разтопено масло и малко олио запържете лука и го извадете от тигана. В същата мазнина изпържете дроба, изтръскан от излишното брашно. Върнете лука в тигана при дроба. Посолете.
Полейте с яйцата, без да ги разбърквате. Изключете котлона и оставете яйцата да се сготвят. Сервирайте кавърмата с пресен магданоз и наситнени пресни домати.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News