Бащи и синове

Как оцелява идеализмът на Алданови в измамните схеми на "новите времена"

Държава: България
Година: 1987
Времетраене: 63 минути
Бащи и синове
За продукцията

5-сериен телевизионен филм
Семейна сага

Четвърти филм от сериала "Дом за нашите деца"

Сценарий: Лиляна Михайлова
Режисьор: Неделчо Чернев
Оператор: Емил Вагенщайн
Музика: Петър Ступел

В ролите:

Коста Цонев, Емилия Радева, Мария Каварджикова, Георги Новаков, Валентин Гаджоков, Невена Коканова, Георги Калоянчев, Мариус Донкин, Стефан Данаилов, Елжана Попова, Иван Янчев, Златина Дончева, Виктор Чучков и др.

Четвърти филм от "Дом за нашите деца"

Няма покой в една голяма фамилия. Поколенията са различни, целите - други, но качествата и пороците на хората са същите.
Животът уж се променя и проблемите на Алданови вече не са толкова лични и семейни, колкото следствие на действителността отвън.

В обществото се появява следващата "нова класа" от печелбари и службогонци.

Всеки от фамилията, дори техните бивши роднини, попада в схемите на апаратчици и наследници с власт. Докъде ще отведе идеализмът на Алданови срещу принудата в измамните схеми на "новите времена".

1 серия
Очевидецът

Съпругата на Александър умира по време на раждането на третото им дете. Майка му поема грижите по новороденото, а Ана се старае да помага на брат си в домакинството.

Отново щастлива с Борис, тя е смутена от появата на архитект Цолов, който я преследва и настоява за среща. Александър предлага на сестра си да отиде вместо нея.

Мария и Симеон продължават връзката си. Тя е предложена за повишение, а той очаква премиерата на филма си "Неизчезващите". Христо Алданов получава предложение да ръководи частен цех за производство на пластмасови изделия.

Той се нуждае от пари, защото заемите за строежа на къщата не са изплатени, но собственикът на цеха Златев не му вдъхва доверие. Синът на инж.Куманов - Светозар, получава повиквателна за казармата.

Антония очаква дете и двамата решават да се оженят. Когато съобщава вестта на баща си, той го изгонва от дома. Александър отива на срещата с арх.Цолов, който му съобщава, че заминава за Африка и иска да вземе Ана със себе си. Докато двамата се карат, младеж с мотор напада възрастен човек.

После блъска и намесилия се Александър. Цолов го закарва в болница и обещава да свидетелства срещу хулигана. Бащата на младежа, който е служител във Външно министерство, заплашва Цолов, че ако свидетелства срещу сина му, ще осуети заминаването му за Африка.


Започва изнудване на Алданови в дома им и по работните места...

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад