Неизчезващите

Няма покой в една голяма фамилия, дори и извън дома... Трети филм от сериала "Дом за нашите деца"

Държава: България
Година: 1986
Времетраене: 63 минути
Неизчезващите
За продукцията

5-сериен телевизионен филм
Семейна сага

Сценарий: Лиляна Михайлова
Режисьор: Неделчо Чернев
Оператор: Емил Вагенщайн
Музика: Петър Ступел

В ролите: Елжана Попова, Атанас Атанасаов, Петър Слабаков, Леда Тасева, Асен Миланов, Златина Тодева, Васил Банов, Вяра Делчева, Никола Тодев, Антон Карастоянов и др.


Поколенията са различни, целите - други, животът се променя и нищо не може да ги свърже дори в нов дом за всички....
Ежедневието и промените - желани, неочаквани и съдбовни - в живота на всеки от семейство Алданови. В малък град близо до София...

"Неизчезващите" - Трети филм от сериала "Дом за нашите деца"

1 серия - "Очакване"

Малко крайморско село Гормеш. Мария Алданова, която е окръжен кореспондент на столичен вестник в Толбухин, отива да прави репортаж за председат

еля на АПК-то в селото.

Там тя се запознава с местния учител и любител-еколог Адамов, превърнал дома си в природонаучен музей. При него е и младият оператор Симеон Симеонов, дошъл да заснеме последния тюлен-монах, който ще бъде в основата на филма му за изчезващите животински видове.

От случайно дочут разговор Мария разбира за трагедията, станала наскоро. Прегазен е възрастен човек. За убийството е обвинена Магда Маркова, която въпреки показанията на очевидеца Любен Трифонов, твърди, че е невинна. Познавайки я като прям човек, повечето жители на селото й вярват. Срещу Магда е заведено следствено дело.

Операторът наема квартира при местния особняк Захари и парализираната му жена. Постепенно Симеонов се запознава с хората от селото, навлиза в проблемите им.

Двамата с Мария започват да проучват обстоятелствата около катастрофата. Журналистката се среща със следователката по случая Шивачева, която й е лична приятелка.

"Дом за нашите деца"