Биков: За пръв път в последните 30 г. държавата действа толкова радикално

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Тома Биков: Ние за 700 млн. сме му повдигнали обвинение. Не ние, а прокуратурата, но с помощта на разследващите органи на МВР и на следователи.

Биков подчерта, че в закона за хазарта от 2013 до 2014 г. по времето на БСП случайно бил забравил Георги Кадиев да напише и лотарийните игри и Божков не е плащал нито лев данък за една година.

Тома Биков: Предишният закон е бил така написан, че изобщо не го е задължавал да плаща данъци и няма основания от 2013 до 2014 г. Божков официално да бъде обвинен.

И запита каква е ползата на ГЕРБ да му разтури бизнеса, ако той наистина им е дал 60 милиона. Депутатът поясни, че билетите са били безотчетни, печатани в Индия.

Тома Биков подчерта, че за пръв път в последните 30 години държавата действа толкова радикално срещу тези хора. По думите на депутата от ГЕРБ в тази група е и Валентин Златев, който 2008 и 2013 г. се бил разбрал, че Лукойл е на загуба и спрял да плаща корпоративен данък.

Тома Биков: Той и затова не може да бъде обвинен, защото е законно. Но се оказа, че тази рафинерия е на загуба само, целият му бизнес е на загуба, пък той е милиардер.

Едва сега държавата действа радикално, защото сега може, има достатъчно самочувствие, достатъчно ресурс и достатъчно политическа воля да го направи, заяви Биков.

Тома Биков: Има един стопански кръг на милиардери, които са овладели цялата държава и правителство, което се опитва да ги поразтури или поне да ги вкара в някакви законови рамки, си отива. И така са си отивали правителства.

Какво още каза депутатът от ГЕРБ вижте във видеото.