Битки за здраве и битките вляво - Филип Попов и Радослав Гайдарски от БСП

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според Попов казаното от Михаил Миков е откровена клевета. По думите му името му и това на г-н Гайдарски са били замесени в измислено от съпартиеца им задкулисие. "Твърденията на г-н Миков не почиват на каквато и да било здрава логика", подчерта Попов и допълни, че е инициирал множество действия, с които да спре унищожаването на здравеопазването в Северозападна България. "Г-н Миков каза, че ние като ръководство - и БСП, и парламентарната група, слабичко сме се занимавали с темата. Това е обида и към всички народни представители, които работят за решаване на проблемите в Северозападна България", каза той.

Проф. Гайдарски заяви, че е много обидно, че се дискутира тази тема. Той беше категоричен, че ако някой има вина и за видинската болница и за предишното й ръководство, то това е именно Михаил Миков. Според него назначената без конкурс от Миков д-р Виолета Дочкова е отговорна за плачевното състояние на видинската болница.

На въпрос защо тези разговори се водят в телевизионните студия и не може ли помежду си съпартийците да изяснят позициите си, проф. Гайдарски призна, че не си говори с Михаил Миков, "защото има лично-политически основания да не си говори с него".

Разговора за промените и проблемите в БСП можете да проследите във видеото.