Благоевградският театър в опит за стабилизиране

Благоевградският театър в опит за стабилизиране
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ще бъде ли спасен благоевградският театър след поредната финансова криза,която разтърси културната институция? Защо в отворено писмо до Министерството на културата актьорите настояват да се въведе метода за финансиране на театрите по региони? Предвижда ли нови съкращения в театралния състав екшън планът за финансово стабилизиране на театъра? Трябва ли да бъдат осъвременени постановките на актьорската група от Благоевград и има ли достатъчно пари за закупуване на нови костюми и декори? Защо актьорите се възпротивиха на предложението на Министерството на културата непечелившите театри от страната да се превърнат в "открити сцени" с гастролиращи спектакли?

В студиото на "Местно време" по темата дискутират Петър Кьосев - и.д. директор на Драматичен театър "Никола Вапцаров", и Силвия Домозетска - журналист и редовен зрител на постановките на актьорската трупа в Благоевград.

По телефон в разговора се включва и Елиянка Михайлова - и.д. директор на Дирекция "Сценични изкуства и художествено образование" към Министерството на културата, за да представи позицията на културната институция и да коментира проблемите, свързани с работата на театъра.

Гледайте "Местно време" всеки делник от 17:30 часа по БНТ2!