Българските архитектурни награди

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Борислав Игнатов, председател на УС на Камарата на архитектите в България: "Целта на тези награди е да изяви качествена архитектура, независимо от размера на инвестицията, независимо от нейното местоположение, независимо от функцията. Много трудна задача е да се избере от разнообразна палитра обекти да се избере един и затова винаги каним международно жури от изявени архитекти, които имат опит в различни сфери."

Арх. Игнатов подчерта, че Камарата на архитектите в България иска да даде пример на всички институции у нас, че когато се правят независими и обективни конкурси, резултатите са добри и това насърчава българските архитекти да дават най-доброто от себе си.

Арх. Барни коментира наградените проекти.

Арх. Карол Рос Барни, председател на журито: "Избрахме този проект, защото беше изпълнен много добре и защото те кара да се чувстваш наистина особено. Това е къща за гости с намерението да даде достъп на посетителите до енолози и това е наистина прекрасно. Радвам се, че България реши да разработи такава награда, прекрасно е архитектите да получат признание за работата си. Още по-важно е, че наградите дават възможност на обществеността, на хората да видят, че добрият проект има място в ежедневието."

Какво казаха носителите на наградата, повече за тенденциите в архитектурата вижте в целия разговор.