Борис Ячев, НФСБ: Правителството има потенциал, темата за оставка не се дебатира

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

След последните публикувани разговори на Васил Божков няколко институции трябва да действат спешно. Прокуратурата трябва да установи дали има опити за промяна на конституционния ред и за създаване на безредици и радикализиране на ситуацията. Президентът Радев ясно и категорично да каже дали продължава да стои зад онези групи от хора, които подкрепи в петък и събота, и да коментира дали се вижда в ролята на фигурант, отредена му в публикуваните разговори. Това каза в студиото на "Още от деня" заместник-председателят на ПГ "Обединени патриоти" и председател на антикорупционната комисия в парламента Борис Ячев от НФСБ.

"Може би господин Радев е бил подведен и сега има възможност да излезе и да разсее заблудата, която се създава в момента. Има едно много странно преплитане на чисто криминални интереси и политически интереси", подчерта той.

Според него протестиращите са хора, които са наясно "какви промени желаят да настъпят в България" и са с "абсолютно разнородни, понякога и екзотични виждания".

"Но има и една малка, но изключително радикална, изключително агресивна, изключително лесно разпознаваема група от хора, която използва гнева на хората, която използва желанието на една определена група хора да има промени в държавата и те да се случат час по-скоро, а не да се чакат следващите избори", посочи депутатът от НФСБ и добави, че целта на групата е "да окървавят протеста, да се предизвика полицията, да се отговори с по-силни полицейски мерки, които допълнително да взривят общественото недоволство".

По думите му не трябва да има оставка на правителство. Въпросът е обсъден от ръководството на НФСБ и неговата позиция е категорична, заяви Ячев.

"Не виждаме основания за искането на оставки, не виждаме въобще основания тази тема да бъде подлагана на дебат в коалиционния съвет. Правителството не е изчерпало потенциала си. Ние като коалиционни партньори считаме, че голяма част от нашите приоритети, внесени в програмата за управление на страната, подписана между нас и ПГ на ГЕРБ, вече са реализирани и предстои да се реализират и други. Така че темата за оставките при нас не е коментирана", обобщи заместник-председателят на ПГ "Обединени патриоти".

Какво още каза депутатът от НФСБ вижте във видеото.

Последни броеве

Какъв ще е ефектът от промените в енергийния закон? Белене или нова мощност в Козлодуй - кой е реалистичният проект? 13:05, 22.01.2021 Какво стои зад идеята оборудването на АЕЦ "Белене" да се премести в Козлодуй? 18:20, 21.01.2021 Джо Байдън встъпва в длъжност - специално издание на "Още от деня" 18:25, 20.01.2021 За изборните правила и технологии в година на два вота 18:20, 19.01.2021 Икономика в кризата. Работят ли социалните мерки и справя ли се бизнесът? 18:30, 18.01.2021 За изборните правила и политическите скандали, за високия тон между София и Скопие 18:30, 15.01.2021 В навечерието на изборите - знаците и неизвестните! Говори юристът доц. Наталия Киселова 18:20, 14.01.2021 След политическите консултации при президента Радев - анализът на политолога 18:20, 13.01.2021 След консултациите при президента - необходими ли са промени в изборните правила? Говори Корнелия Нинова 15:39, 12.01.2021