Бойка Велкова - гост в "Извън играта"

В последното за сезона предаване „Извън играта“ гост на водещата Люба Пашова ще бъде Бойка Велкова. В събота (15 юли) от 22:00 часа по БНТ HD харизматичната актриса ще говори за любовта, за предизвикателствата и изборите в живота и в професията, за уроците като родител, които получава от сина си Теодор.

Бойка Велкова - гост в Извън играта

Бойка Велкова, чийто талант изгря в киното през 1981 година с образа на Десислава от филма „Боянският майстор“ на режисьора Захари Жандов, днес изпълнява една от най-важните роли в живота си – тази да бъде майка. Израснал в артистично семейство, изкуството не е чуждо на сина ѝ Теодор, който учи международни отношения и кино като втора специалност, а само времето ще покаже дали ще последва професионалния път на своята именита майка.

Актрисата има повече от 90 забележителни роли в киното, театъра и телевизията, сред които участие в последните два сезона на хитовия сериал „Под прикритие“ на БНТ. През есента Бойка Велкова ще представи дебютната си пиеса „Цветът на дълбоките води“ и като режисьор. В студиото на „Извън играта“ Бойка Велкова ще разкрие подробности за работата по спектакъла и за предстоящата му премиера на сцената на „Народния театър“. Музикалното оформление на „Цветът на дълбоките води“ е поверено на виртуозния музикант Теодосий Спасов, с когото актрисата споделя живота си вече близо три десетилетия. Освен самата Бойка Велкова, актьорският състав включва още: Емануела Шкодрева, Вяра Табакова, Ева Данаилова и Павел Иванов, а автор на пиесата е отличеният с „Аскеер“ драматург Оля Стоянова.

Бойка Велкова завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1983 г. със специалност актьорско майсторство в класа на професор Димитрина Гюрова. По-късно специализира в театралния институт „Лий Страсбърг“ в Ню Йорк. Работила е в Драматичен Театър – Русе, Драматичен театър – Пловдив, Театър „София“, Театър „Българска армия“, а от 2009 г. е част от трупата на Народен театър „Иван Вазов“. Артистичните изяви ѝ носят два пъти наградата „Икар“ (1999 и 2008) на Съюза на българските артисти, два пъти престижната награда „Аскеер“ (2000 и 2005), много номинации и редица отличия за главна и поддържаща женска роля. Като ученичка Бойка Велкова мечтаела да стане археолог. Майка ѝ я насочва към балета, талантът ѝ намира израз и в пианото. Защо Бойка Велкова избира да стане актриса - зрителите ще научат събота вечер от „Извън играта“ по БНТ HD.

Този сезон предаването „Извън играта“ представи още 45 лични истории на популярни личности от различни обществени сфери – спортисти, актьори, музиканти, журналисти. Всяка събота вечер предаването дава възможност зрителите на БНТ HD да научат любопитни подробности от личния свят на известните.

Не пропускайте последното предаване на „Извън играта“ за сезона в събота (15 юли) от 22:00 часа и повторения на най-добрите издания през лятото по БНТ HD!Кампании Виж повече