Бойко Борисов: Всеки ще понесе своята отговорност

Предаване: Панорама, 03.05.2019

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бойко Борисов: Или ще върнат парите, или ще им бъдат конфискувани. А тези, които са злоупотребили, им се търси вече наказателна отговорност.

Според него грешката е негова, защото нито веднъж не е отишъл на гости на нито един негов министър, колега, областен управител.

Бойко Борисов: Ако бях отишъл да видя, сигурно щях да взема много по-рано мерки.

Той благодари на свободните медии у нас, с чиито разследвания са показали много недъзи. Борисо отново заяви, че ще бъде направено всичко, за да се възцари справедливостта.

Бойко Борисов: Аз съм се родил, живея и ще живея в къщата си в Банкя. Аз не съм позволил един лев да се даде където аз обитавам. Къщата ми в Банкя всички я знаят. Ако някой ме види в друга къща, в друг апартамент някого, когато съм извън политиката, да дойде да ми каже.

Единственият изход от ситуацията е справедливост, категоричен беше той. Премиерът обясни, че е създал ГЕРБ и тя винаги до сега е побеждавала БСП и смята, че партньорите им от СДС едно време са подценили силата на комунистите и Държавна сигурност.

Бойко Борисов: Всичко хубаво, което се е случило в последните години в тази държава, сме го направили ние. От метрото до Южната дъга, до Северната тангента, до "Струма", "Марица", "Тракия" и всичко останало. Те не могат да го боядисат това, което сме го построили.

Всички национални катастрофи стават когато са на власт БСП или БКП, каза той. Премиерът обясни, че избирателите на ГЕРБ са оценили направеното, но от партията не могат да си позволят да са като другите и именно за това той е готов да се раздели с толкова много хора. Той беше категоричен, че ще приеме колкото трябва оставки.

Бойко Борисов: Аз съм го направил ГЕРБ и той до сега работеше перфектно. ГЕРБ трябва да съществува само, ако е истинска центриско-дясна, честна, народна партия. Нито съм станал по-богат, нито ще стана по-богат.

За Цветан Цветанов министър-председателят каза, че е "сложил лъжицата с катран в кацата с мед". От човек с изключителен авторитет с "Апартаментгейт" е заличил всичко, което е направил.

Бойко Борисов: От другата страна няма нищо. Вие видяхте как се биха за една листа - кой да е втори, кой да е трети. Ами, ако трябва да правят правителство?

Той беше категоричен, че не обмисля президентски пост. Борисов заяви, че никога не е искал да става президент и това не му е минавало никога през главата. Той обясни, че иска да си изкара мандата, че ще направи необходимите промени в партията си и ще стабилизира ГЕРБ.

Бойко Борисов: В момента външнополитически сме толкова нужни, толкова важни и за Европа, и за Америка, и за Русия, и за Китай. Проблемът ни е ГЕРБ - това, което ние си правим в ГЕРБ. БСП не са ни проблем.

Злоупотреби с европейски пари има във всички европейски страни, процентът на грешка в България и най-малък и сме в добрата половина на добреработещите страни, обясни той.

Бойко Борисов: Българският казан няма охрана в Ада. Българите сами се теглим надолу.

Министър-председателят коментира и очаквания избор на "Фолксваген" за инвестиция в нов завод в Югоизточна Европа, където България, Сърбия и Турция са възможни дестинации.

Борисов съобщи, че до две седмици бордът на директорите на германският автомобилостроител ще пристигне у нас за оглед на възможния терен, където ще бъде евентуално построен заводът му.

Борисов съобщи, че на 7 май българската делегация по преговорите за купуване на нов самолет за бойната авиация ще замине за преговори в САЩ. Ако се постигне договореност, искане за промяна в бюджета за депозиране на първа вноска за покупката, ще бъде внесено в Народното събрание.

До 2-3 години Северна България ще бъде напълно променена, увери още премиерът. Тогава ще бъде завършена магистрала "Хемус". До края на годината тя ще стигне до Плевен и Ловеч.

Според него в здравеопазването никога не е правено толкова, колкото в момента. Контрабандата е паднала под 5%, а при идването им на власт е била 34%. Босове и олигарси са в арестите и продължават операциите по тях, обясни премиерът.

Бойко Борисов: Има различия. Но, за да бъда и честен, по много теми с президента сме се разбирали, разбираме се и работим и заедно. И се надявам така да продължи.

Вижте целия разговор във видеото!


Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад