Бойко Пенков: Това, което искат педиатрите, е планирано да се случи до 2 години

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пенков увери, че министър Кирил Ананиев е приел като лична кауза исканията на медиците болницата да получи специален статут.

"Лична кауза е да видим, че има нова детска болница и тя ще бъде инструмент в ръцете на педиатрите. Те са последният етаж на помощта", каза Пенков.

Той обясни, че между 10 и 30 март е имало софтуерни проблеми с отчитането на приема на болни, но проблемът сега е отстранен.

Има код 17 за детски заболявания. Всички ще бъдат кодирани по него, независимо дали е заушка или хрема. Щом има нужда детето да бъде прието в болница, то ще бъде прието в болница, ще бъде лекувано и това ще бъде отчетено в НЗОК, а те ще си получат парите.

Няма да има ограничения за приема на деца в педиатричната болница, увери д-р Пенков. Той се ангажира 50 млн. от резерва, които са за болнична помощ, чрез тях да бъдат повишени цените на клиничните пътеки. Това трябва да се случи поради дългогодишното им подценяване и през тези допълнителни средства, които се вливат в лечебните заведения, да бъдат повишени заплатите на персонала.

Пенков обеща Илияна Христова от Варна, която чака за белодробна трансплантация, да бъде включена в листата на чакащите на Евротрансплант. Той пое ангажимент и да внесе в ръководството на Министерството за здравеопазването предложение за закупуване на скенер за Специализираната болница за лечение на детски болести.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад