Д-р Мирослав Ненков: Проф. Петров спести на данъкоплатците милиони във ВМА

В предаването ще видите:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Д-р Ненков би продължил здравната политика на досегашното ръководство на министерството, като една от важните задачи е продължаване на проекта за Бърза помощ, ако получи предложение за поста.

Системата на здравеопазването е много интересен социален и бизнес феномен. Годишно ние, данъкоплатците, инвестираме в тази система 4 млрд. лв. и това е недостатъчно, обясни д-р Ненков и отбеляза, че към тези огромни парични потоци има най-различни интереси. От началото на мандата са започнали да затварят някои от течовете. "Дали не е и това причината за това "смело журналистическо разследване", на което бяхме свидетели и което в крайна сметка доведе до оставката на проф. Петров", изказа предположение зам.-министърът.

Мирослав Ненков смята, че проф. Петров не е трябвало да подава оставка, а материалът, който го уличава, е обиден. В разследването не е отчетено, че реално платената сума от ВМА по обществените поръчки за медицински изследвания е 300 хиляди лева за 3 години, а не милион и 700 хиляди лева. Поясни, че индикативен означава евентуален разход и че поръчката е спечелена от консорциум от фирми.

"И за да е ясно - тези 300 000 лв. представляват по-малко от 5% от този тип консумативи, купени от Военна болница. Понеже се говори за неспазване на закона, коя е тази некоректност или да я наречем с хубавата българска дума "далавера", при която Явор Цонев участва с името си, знае се кой е той, това не е някаква офшорка, която никой не я знае коя е. Второ - коя е тая далавера, която е по най-ниска цена?", запита д-р Ненков.

И припомни, какво направи екипът на проф. Петров във ВМА - как намали значително разходите с милиони, на данъкоплатците спести милиони.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад