Д-р Цветанка Терзиева: Натрупването на много Е-та в организма е вредно

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Това, което в момента ни застрашава, е качеството по отношение на допълнителните химически вещества, които се съдържат в храните или известните като Е-та. Те представляват емулгатори, овкусители, оцветители - всичко, което би могло да удължи живота на един продукт и да го остави в такова състояние, че да привлича купувача и да придаде вкус, който ни харесва и въпреки това продуктът да не е полезен и вреден в определени случаи. Трябва да се притесняваме от всеки продукт, който има прекалено дълга годност. Минимални количества консерванти в този продукт не са вредни, но когато консумираме различни продукти и голямо количество с тези Е-та, те се натрупват в организма и стават вече вредни, обясни д-р Терзиева.


Вижте целия разговор във видеото.