Данък "вредни храни" и поскъпването

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В "Денят започва" за пореден път говорим за налога, добил популярност като данък "здраве" или данък "вредни храни", и как той ще се отрази на най-големия пазар - този на храните.

За да има на масата безалкохолни и храни, българите харчат по 10 милиарда лева годишно. Химическите заместители на естествени продукти са по-евтини, затова - макар и вредни, се ползват. Част от производителите обявиха, че предпочитат да сменят маргарина с масло, за да не платят данъка. И това обаче, ще доведе до поскъпване. Една закуска ще ни излезе двойно.

Репортерът Благой Цицелков ни помага да се ориентираме в предстоящото поскъпване.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад