Дебютният роман на Соня Тодорова - "Перлите на Анди Ландау"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Гост в студиото на „Денят започва с култура“ беше Соня Тодорова, за да разкаже за дебютния си роман „Перлите на Ади Ландау“.

„Видях момче и момиче как на една витрина в стар антиквариат във Виена гледат нещо и ми се сториха особени. Казах си, я си представи, че неговият дядо е бил нацист, пък я си представи, че нейната баба е била в лагер и я си представи, че те сега са заедно и я си представи, че виждат на тази витрина чифт обици и всеки един от тях е виждал една от тези обици в семейството си. И си ми седеше в главата и му дойде времето, и тръгнах да го пиша. Започнаха да се залепят неща за него, изведнъж започнаха да изскачат истории и герои, и просто го прекарах от XVII век, от Барока, когато тези обици са били създадени и са били страшно модерни, до наши дни“, разказа как се е вдъхновила да напише романа си писателката.

Тодорова сподели, че се опитала да говори за конкретните личности, техните мисли, страхове и надежди и се е опитала да покаже, че е много опасно и вредно да се слагат етикети на хората по какъвто и да е признак.

Премиерата на книгата е утре от 19 часа в литературен клуб „Перото“ и ще присъстват Светлозар Желев, Касиел Ноа Ашер, Йосиф Шамли, а за музиката ще се погрижат Цветелина Чендова и френският рокаджия Bastien Baz Limited Gaisne.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад