Деян Дънешки: Няма да бъдат закривани пощенски станции

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Депутатите гласуват днес промените в Закона за пощенските услуги. Според тях "Български пощи" получават правото самостоятелно да закриват свои клонове в населени места с под 800 жители заради тяхната нерентабилност.

В ефира на БНТ изпълнителният директор на "Български пощи" поясни, че такава възможност е съществувала и в досегашния закон и гарантира, че тя няма да бъде използвана.

Законът за пощенските услуги коригира една несправедливост, която е с давност 10 години, а именно – изплащането на компенсации на "Български пощи" със закъснение от 2 години, обясни Дънешки.

Дружеството обслужва повече от 3 хил. пощенски станции, а около 300 хил. души получават пенсиите си в дома си. В момента законът подобрява обкръжението, в което дружеството функционира и създава възможност за неговото икономическо стабилизиране.

Дънешки призна, че има нерентабилни пощенски станции. "Български пощи" като оператор са задължени да изпълняват услугата в райони, където няма икономическа изгода. Държавата плаща тази услуга да бъде осигурена на населението.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад