Дълбоката държава

За да стигнеш до истината, трябва да си вътре в....атома на войната

Държава: Великобритания
Година: 2018
Времетраене: 45 минути
За продукцията
Всички епизоди

8-сериен телевизионен филм

Режисьор Саймън Максуел

В ролите: Марк Стронг, Джо Демпси, Карима МакАдамс, Марк Холдън, Алистър Петри, Индика Уотсън и др.

Съпруг, баща и шпионин. Агент на МИ-6 си мисли за почивката в пенсия, когато е призован за още една мисия, от която разбира, че няма живот, в който може да се върне.

Съвременен шпионски трилър по британски стандарт, "Дълбоката държава", разпространяван още като "Девет" или "Тайна власт" , е продукция на компания "Ендор" за тв мрежата на "Фокс" в Европа и Африка. Премиерата във Великобритания е на 5 април 2018.

Четирима от актьорите - Алистър Петри, Марк Стронг, Карима Макадамс и Индика Уотсън са познати от телевизионния или филмовия вариант на "Шерлок" /"Голямата игра"/, а Марк Стронг и от други шпионски сюжети /"Дама, поп, асо шпионин"/.

Историята е за Иран , мисията е държавна и секретна, героят е с невъзможен и опасен живот. Сюжетът напомня в общи граници сирийската следа във френския "Отдел "Фалшива самоличност", но вече и на "квантово ниво".

Макс Истън е почти "бивш" кадър на тайните служби, част от елитния британско-американски екип, наричен "Отдела". Принуден е да се върне отново на работа заради операция по "замразяване" на иранската ядрена програма.

Ситуацията се усложнява от участието на сина му Хари, решил да го последва в Иран. Хари изчезва и задачата на Истън вече не е само служебна, но и лична.

Агентът попада в дълбока разузнавателна война, в която ползата зависи от хаоса и ударите в конспирацията, а тя може да събори правителства.

*Златна Романова

Fox TV Deep State