Дълбоката държава 2

Как агентите по "сигурността" преминават от "другата страна"

Държава: Великобритания
Година: 2018
Времетраене: 45 минути
За продукцията
Всички епизоди

8-сериен телевизионен филм

Режисьор: Матю Паркхил
В ролите: Уолтър Гогинс, Джо Демпси, Карима Макадамс и др.

Вторият сезон на "Дълбоката държава" преминава на друга територия и на следващо ниво от скритата истина.

Организиран хаос и войни в Западна Сахара са сценарий за превземане на природни богатства от "миротворци", който доставят оръжие и имат други прикрити интереси на разни географски места.

Снимките на филма са в САЩ, Великобритания и Западна Сахара.

Актьорът Марк Стронг от "Дълбоката държава 1" е заменен от Уолтър Гогинс (The Shield, Justified, The Hateful Eight), в ролята на Нейтън Милър - бивш служител на ЦРУ, избрал "кадифеното въже" в "Дълбоката държава" - Корпорация,

чиито "идеално" фактурирани цели - като образование и чиста енергия, са прикритие на мръсна война за завладяване на нови територии с природни богатства.

ИСТОРИЯТА

В Бамако, Мали, четирима американци от спецчастите са убити заедно с преводачката. Във Вашингтон започва процес.

Това е началото на лабиринт в паралелен свят, където вече е преминал на служба бившият агент на ЦРУ - Нейтън Милър. Негов несигурен партньор и бивш колега е действащият агент в Разузнаването - Аманда Джонсън. И двамата трябва да отговарят за сигурността, но чия...

Милър работи за Корпорация КМPG, която се готви за голяма сделка. Той пътува за Мали, за да подсигури условията. Аманда е там и може да му послужи.

Там са и Хари Кларк и Лейла Туми. Кларк е напуснал службите след провала на мисията в Техеран и единствената му цел сега е безопасността на Лейла, но и Истината.

Проблемът е, че преводчката в атентата от Мали - Аиша Конате, е жива и се свързва с Лейла, за да й разкрие събитията около своята "предполагаема" смърт.

От видимата страна на света е сенатор Меган Съливан, републиканка от Охайо, решена да разобличи огромни схеми за търговия с оръжие и сфери на влияние в сянка.

В Мали Авината Сисоко е главният съветник на настоящия президент на страната, който обслужва чужди интереси, а Сисоко иска на всяка цена да сложи край на грабежите.

Между тях е лидерът на туарегите - въоръжена независима групировка, която също има роля в плана. В започналата игра на прикрития и разкрития всеки може да предаде другия.


Хари Кларк и Лейла стигат до центъра на схемата. Аманда Джонсън е предадена от шефа си и от Милър, и продължава с двойна игра.

С последни усилия тя успява да спаси някого и да избяга с политическо убежище в Русия. Сенатор Аманда Джонсън стига до съдебен процес, но единственият й свидетел - Нейтън Милър, приема предложението на "работодателя" си - да изчезне сам завинаги, ако не иска друг да го заличи.

Сякаш част от истината излиза. Президентът на Мали е сменен, на негово място се издига съветничката му Сисоко,

която се надява на чисти отношения в преговорите с нови австралийски инвеститори, но те се оказват подставени лица за интересите

на същата корпорация от "Дълбоката държава", срещу която се борят досега.

Може ли някой да спре този порочен кръг от продажни агенти и свързани интереси...

Златна Романова

Дълбоката държава 1

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад