2016-та година е обявена от ООН за международна година на варивата

2016-та година е обявена от ООН за международна година на варивата
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Предаването се излъчва от студиото в Благоевград и включва темите:

2016-та година официално е обявена от ООН за международна година на варивата. С гостенката в студиото Елисавета Маеркова – преподавател по готварство в Професионалната гимназия по туризъм и обществено хранене „Гоце Делчев“ в Благоевград говорим за полезните качества на варивата – боб, леща, грах, нахут и какви видове ястия можем да приготвим с тях. Каква е разликата между смилянския и боба в планинското село Радуил, община Самоков, където се провежда известния „Боб фест“?

Кои български храни и билки са защитени в България и в Европейския съюз. Кои от тях са разрешени за култивиране и кои са вписани в Червената книга като изчезващи видове. Гост в студиото – Николина Георгиева - главен експерт „Флора” към Дирекция на Национален парк „Рила”.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад