Доброволци строят жилища за социално слаби семейства

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Докато във Варна протестират срещу новостроящи се жилища за социално слаби, доброволци от Костинброд се заеха с изграждането на нови жилища. Репортерът на "Денят започва" Ивайло Гюров разказа повече за инициативата, както и кои са доброволците.

Проектът е започнат през 2012 година, като това е третият строителен сезон. До момента са построени три къщи. Тази сутрин е започната работа по четвърта, това съобщи пред камерата на БНТ Минчо Бенов, национален директор на "Хабитат".

"Хабитат" е голяма глобална нестопанска организация, която работи в над 90 страни по света. Има голяма собствена доброволческа платформа и благодарение на тези ресурси, се радваме на подкрепата, която имаме, каза още той.

Ивайло Гюров представи на зрителите и семейство Кетеви и ги попита какъв е животът, когато човек има свое собствено жилище.

Какво може да накара чужденци да изберат страна, разположена на хиляди километри от родното им място, и да я превърнат в своя кауза, посветена на доброволчеството - вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад