Договорът за приватизация на въжените линии на Витоша е изключително неизгоден

В предаването ще видите:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Силвия Христова заяви, че на Витоша могат да се карат ски и това се прави. Тя уточни, че само Витошко лале е оторизирана писта. Христова посочи, че условията в договора от 2007 година са изключително неизгодни за СО.

Марта Георгиева потвърди, че на Витоша трябва да се карат ски, но приватизаторът на въжените линии отнема тази възможност на софиянци и позицията на ДСБ, "Да България" и "Зелените" е, че това се прави в съучастие със Столична община и управляващото мнозинство на ГЕРБ. През 10-те години, откакто са приватизирани въжените линии, Столична община започва постепенно да намалява и да спира градския транспорт до Витоша в услуга на приватизатора.

Марта Георгиева: "Освен това ние не само сега, но и през 2012 година сме настоявали в Общинския съвет този договор да бъде прекратен поради явното му неизпълнение."

Какво искат хората да се промени във Витоша? /вижте повече в репортажа на Тереза Ставрева/.

По думите на Силвия Христова е несериозно да се говорят празни приказки без никаква аргументация. "Този договор е сключен именно от политическата сила, от която е г-жа Марта Георгиева през 2007 година лятото, малко преди изборите и преди политическата сила ГЕРБ да съществува в СОС. Договорът е изключително неизгоден, защото в него няма нито една клауза, която да задължава купувача да направи действително големи инвестиции и да поднови лифтовете, както няма и ангажимент да поддържа услугата, примерно да се гарантира известен период, в който, ако те не превозват туристи, например да имат неустойки, клаузи за разваляне на договора. Договорът е буквално с пет задължения, които са изпълнени. Единствената инвестиция от 500 000, предвидена за ремонт, без да е уточнено за какъв ремонт, е извършена още първата година."

Вижте целия разговор във видеото.