Достъпни ли са училищата в Благоевградска област за деца с увреждания?

Достъпни ли са училищата в Благоевградска област за деца с увреждания?
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В „Местно време: Без бариери” от Благоевград ще коментираме темата: Достъпни ли са училищата в Благоевградска област за деца с увреждания? В кои училища в областта са изградени рампи и асансьори за придвижване на деца в инвалидни колички?

Какви са възможностите за осигуряване на средства за изграждане на достъпна училищна среда за деца в неравностойно положение? Как директорите могат да кандидатстват по проекти за достъпна училищна среда, ще разберем от госта в студиото Лилия Стоянова - директор на VII Средно общообразователно училище „Кузман Шапкарев” - Благоевград.

В „Местно време: Без бариери” ще ви покажем историята на Емилия Траханарова - майката на близнаци с детска церебрална парализа, която заедно със семейството си се премества да живее от Самоков в Гоце Делчев заради достъпната училищна и градска среда.

Какви са изискванията при оценяване на деца в неравностойно положение в училище ще разберем от Методи Попов - началник на отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност” към Регионалния инспекторат по образование в Благоевград.

Какво трябва да направи държавата и общините, за да станат достъпни всички училища в страната за деца с двигателни и зрителни проблеми - в студиото ще разберем от Борислав Стамболийски - член на управителния съвет на Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад