Дрехи от ненужни материали

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Това са част от моделите в колекцията на Артур Браже. Вместо плат, дизайнерът залага на вторични суровини и непотребни материали. Целта му е да използва най-вече онези, които в най-голяма степен замърсяват околната среда като найлон, например. Признава, че в началото е обикалял дори кофите за боклук в квартала в родния Курск. Но с течение на времето това се променя.

Артур Браже, екодизйнер: Сега вече имам много съмишленици и те ми носят материали - доста. Така че няма недостиг.

Разказва, че нестандартното съчетание на двете му страсти - модата и природата, се случило съвсем естествено.

Артур Браже, екодизйнер: Като дете много обичах да ходя в гората и да се наслаждавам на природата, на животните. В някакъв момент, когато станах по-голям, започна да ме вълнува друг въпрос - как да запазим тази природа, как да стане по-чисто.

Артур вдъхва нов живот на чували от захар, които са му подарени от фабрика за сладкарски изделия, например. Или пък на найлон от оранжерии - щом може с години да издържи на времето навън, защо да не може да се превърне в есенен шлифер.

Кристина Конова, модел: Всичко е измислено - до най-малкия детайл, и е много удобно. На пръв поглед никога няма да предположиш, че е от ненужен материал. Трябва да се
вгледаш. А иначе е много удобно.

Част от моделите на Артур обаче имат срок на годност.

Артур Браже, екодизйнер: Най-значима за мен е първата ми колекция, направена преди 10 години, изцяло от вестници. Дрехите все още могат да се носят, но давността им изтича - защото периодът на разлгане на вестникарската хартия е 10
години.

Екомодата на дизайнера вече е популярна сред ценителите на нестандартното не само в Русия, но и в Испания, Полша и Германия.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад