Джаз в парка "Заимов" във вторник вечер

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Джаз в парка "Заимов". Гости в студиото са Теодор Петков - музикант - пиано, Венцислав Благоев - музикант-тромпет, Стефан Кожухаров - музикант, барабани.

Разговорът започна с музика - пиеса от Куба. Венцислав Благоев съобщи, че довечера в парка "Заимов" ще има не само латино музика, ще има джаз - музика от Мексико, от американски композитори. Ще има много танци, ще свирят две очарователни млади цигуларки  Ани и Кристина Павлови от Пловдив - гост-солисти на детски проект. Музиката ще бъде от цялата Латинска Америка.

Петър Момчев ще бъде специалният гост, с когото през 2009 са започнали тези концерти. Идеята на организаторите е да направя един "истински остров на музиката" в летните месеци, когато в София не се случват много културни прояви. Дъщерята на Петър Момчев, която е 8-9 -годишна, ще направи своя дебют.

Концертът ще бъде на стълбите и пространството пред театър "София" като намерението е да се привлекат хората от целия парк, за да се получи "едно естествено събиране на хората около една музика, която ни вълнува".

Благоев разказа и за инициативата "Джаз за деца". Последната проява по тази инициатива е била преди 2-3 седмици в парка на "Заимов" - "Суинг за деца и родители" заедно с военния бигбенд на Стара Загора. Във вторник, 19 август, на същото място ще има диксиленд за деца. На 11 септември предстои детски проект в Пловдив.

Теодор Петков, възпитаник на русенското музикално училище, изрази оптимизма си за това, което младите музиканти искат и могат да правят в България. Гостите се обединиха около мнението, че добри млади музиканти се изграждат в градове, където има грижа за културата като Русе и Бургас и възпитание на публиката. Перкусионистът Стефан Кожухаров е бургазлия.

Поканата за довечера е към всички, с вход свободен. Който не танцува, да си носи сгъваемо столче, е препоръката на организаторите.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад